Selfstorage Systemen
Stappenplan
Selfstorage Systemen

Om een succesvolle Selfstorage te beginnen zijn een aantal factoren belangrijk. Het is dan ook essentieel om eerst op onderzoek uit te gaan. Alles valt of staat met de volgende 5 stappen: 

  1. Demografie 
  2. Het pand 
  3. Investeringen 
  4. Operationele kosten 
  5. Totaal plaatje 

Stap 1) Demografie
Demografie is de eerste stap. Wanneer je een locatie op het oog hebt, wil je wel weten of er genoeg mensen in de buurt wonen die van de Selfstorage gebruik gaan/ willen maken. Ook wil je weten op welke afstand je concurrent zit, wat hun prijzen zijn en of zij nog plaats hebben. Hoe eenvoudig is de locatie te bereiken en is er genoeg parkeergelegenheid.  

Het is verstandig om bij de gemeente na te vragen of je vergunningen nodig hebt en wat de intentie van de Gemeente is op de langere termijn voor het pand en of de wijk. Heb je al een vestiging in de nabijheid? Je wilt natuurlijk niet je eigen concurrent zijn. Heb je deze stap genaild? Ga dan naar stap 2. 

Stap 2) Het pand
Het pand zelf is natuurlijk ook van groot belang. Hoeveel m2 groot is het, is een verdiepingsvloer mogelijk en wat is de verhuurbare hoogte? Je wilt natuurlijk ook van tevoren weten of en welke aanpassingen aan het gebouw eventueel gedaan moeten worden. Je begrijpt daar helpen we je graag mee. 

Stap 3) Investeringen
Dan is het tijd voor het financiële plaatje. Wat heb je nodig? Bouwkundig denk aan terrein aanpassingen, gevel en daken, entree, nooduitgangen, leges, W+E ed. 

Hoe ga je jouw Selfstorage inrichten? Denk aan entresol, lift, scheidingswanden, deuren en sloten en toegangssystemen. En niet te vergeten de kosten voor marketing en administratie. 

Stap 4) Operationele kosten
Dan ben je er nog niet. Welke kosten heb je nog meer te maken? Denk aan personeel, licentie, huur/rente, gas/water/licht, verzekering en schoonmaakkosten.

Stap 5) Totaal plaatje
Nu wordt het tijd om ook je opbrengsten in kaart te brengen. Bekijk je ROI oftewel je terugverdientijd en natuurlijk je risicoanalyse. 

Je moet met veel dingen rekening houden dus om je te helpen hebben we speciaal voor jou het Selfstorage Stappenplan ontwikkeld. Download hem hier.